Søvnpolitik

I Dagtilbud Sydøst er vi bevidste om, at søvn spiller en vigtig rolle for barnets udvikling, læring og trivsel.

Chris McDonald har meget klogt at sige om emnet og søvnens betydning har også vores fags bevågning. Vi har bl.a. haft et foredrag med søvnforsker Jan Ovesen fra Scansleep, og nedenstående søvnpolitik er udarbejdet i samarbejde med personale og forældrebestyrelse.

Som udgangspunkt vækker vi ikke børn. Der vil dog altid være undtagelser. Hvis barnet har et uhensigtsmæssigt søvnmønster, vil vi selvfølgelig samarbejde med forældrene om dette, idet vi anerkender at en stabil søvnrytme er betydningsfuld for barnet.

Dette kan betyde at børn skal vækkes. Her vil vi tilstræbe at vække barnet når det er i den del af søvnfasen, hvor det er i den letteste del af søvnen. Dette er den blideste opvækning, næstefter "at vågne af sig selv"

Børns søvnfase tager mindst en time (voksnes tager 1½ timer) og derfor vækker vi ikke børn, som har sovet under en time.

Nogle børn har brug for 2 søvnfaser i løbet af én middagssøvn og andre kan have behov for to "lure" i løbet af en dag- måske med kun én søvnfase hver gang. Vi har ikke noget tidspunkt hvor børn skal puttes. Vi tager individuelt udgangspunkt i det enkelte barn og putter, når vi som voksne kan se, at de har brug for at sove eller hvile.

Vi noterer ikke hvor lang tid barnet har sovet eller hvor meget det har spist, men vi tager meget gerne en snak med jer, hvis jeres barn har haft det anderledes, end det almindeligvis plejer.