Praktiske oplysninger

Vi har samlet de overordnede praktiske oplysninger for Dagtilbud Sydøst her. Klik de forskellige emner nedenfor for at se mere om dem.

Ankomst og afhentning

Når I afleverer jeres barn, er det vigtigt at I kontakter en voksen for at sige hej og ligeledes ved afhentning sørger for at sige farvel. Så har personalet et overblik over de børn, der er i institutionen og vi kan sikre en god modtagelse og afsked for dig og dit barn.

Hvis der er andre, f.eks. bedsteforældre, der henter eller bringer dit barn, er det vigtigt at give personalet besked i forvejen.

Påklædning

Det er vigtigt at børnene har praktisk tøj på som de kan bevæge og udfolde sig i.

Når børn leger og får det varmt, sker der ofte det, at de tager bluse eller trøje af. Vi anbefaler derfor, at I skriver tydeligt navn i tøjet, så det kan findes igen.

Alle børn har en kasse til skiftetøj. Det er vigtigt, at der altid ligger ekstra bukser, bluser, undertøj og strømper i kassen. Barnets hjemmesko/skiftesko, regntøj, gummistøvler eller andet til årstiden passende overtøj og fodtøj skal være i garderoben.

Snore i jakker og halstørklæder kan være til fare under leg. Erstat snorene med elastik og brug en elefanthue eller "halsedisse".

I forbindelse med regn og sne er det jeres ansvar som forældre at sørge for at flyverdragt, vanter, hue m.m. er tørt til næste dag. Det er forældrene, der holder orden i børnenes rum og sørger for at der er skiftetøj i kassen.

Legetøj

Dit barn må gerne medbringe eget legetøj i institutionen. Legetøj som f.eks. en bamse kan være med til at give en god aflevering om morgenen. Legetøjet skal dog have en størrelse, så det kan være på barnets eget rum. Vær opmærksom på, at vi ikke tager ansvaret for ting, der eventuelt bliver væk eller bliver ødelagt.

Af hensyn til børnenes sikkerhed er det ikke tilladt, at medbringe legetøj med snore i.

Fødselsdage

Fødselsdage fejres på forskellig vis i afdelingerne. Kig under de forskellige afdelingers fødselsdagsordninger.

Fravær og sygdom

Af hensyn til dagens aktiviteter vil vi gerne have besked, hvis Jeres barn holder fri eller er blevet syg. Vi opfordrer til at I giver besked via Tabulex, hvis jeres barn holder fri eller er syg.

Hvis Jeres barn bliver syg eller kommer til skade i institutionen, kontakter vi Jer. Det er derfor vigtigt, at I giver os besked om evt. nye telefonnumre både privat og til jeres arbejdsplads.

Medicin

Medicin gives ikke i nogen af institutionerne - kun i meget særlige tilfælde. Skal der gives medicin, skal det fremgå af etiketten at det er til barnet, samt hvor ofte det skal gives. Derudover skal forældrene lave en skriftlig vejledning i hvornår og hvorledes medicinen skal gives.

Se Sundhedsstyrelsens anbefaling på området her