Stuer og grupper

Børnehuset Toftegaard har af fem grupper:

Alferne - Vuggestuen

Alferne er Toftegaardens vuggestue. Her er der plads til 18 børn. Vi har to stuer, Paddehatten og Ønskeøen. Der er ni børn i hver gruppe.

Tlf. 89 15 94 76 / 40 12 56 79

 

Dagsrytme

Hver morgen er der mulighed for at få morgenmad på Paddehatten indtil kl. 7.30.

Mandag til torsdag er det Vivi der åbner vuggestuen. Vivi er vores køkken Alf, som hver morgen har timer på stuen, og der udover laver alle vores måltider. Fredag vil det være det øvrige personale, der åbner på skift.

Om formiddagen fordeler børn og voksne sig på deres stuer. Vi starter med at spise formiddagsmad, hvorefter vi laver forskellige aktiviteter med udgangspunkt i aktuelle projekter, fokusområder og læreplanstemaer.

Efter en dejlig frokost er det tid til en lur og børnene puttes godt i enten krybbe eller barnevogn og har altid adgang til frisk luft.

Vi spiser eftermiddagsmad omkring kl. 14.00.

 

Hvordan arbejder vi?

Hos Alferne spiser vi på vores faste stuer, med faste voksne. Når det kommer til vores pædagogiske aktiviteter som ture, kreative ting, motorikforløb, sproglige aktiviteter, deltagelse i forskningsprojekter mv., arbejder vi ikke traditionelt stueopdelt. Vi er et hus, der arbejder meget på tværs og børnene er delt i grupper på tværs af stuerne. På denne måde lærer børnene alle børn og voksne at kende - og bliver trygge ved hele huset. Samtidig sikrer vi mest mulig pædagogisk faglighed og kvalitet i både hverdagen samt aktiviteterne.

 

Forældresamarbejde

Hos Alferne vægter vi forældresamarbejdet meget højt. Vi tror på at det er altafgørende for et barns hverdag, at  forældrene er helt trygge ved at aflevere deres lille guldklump hos os. Vores holdning er, at alle børn og familier er forskellige - og har forskellige behov. Derfor er det vigtigt at vi er i tæt dialog med forældrene.

Bjørnebanden 3-4 årige

Tlf. 89 15 94 74 / 40 12 56 81

Græshopperne 3-4 årige

Tlf. 89 15 94 72 / 40 12 56 84

Dragerne 5 årige

Tlf. 89 15 94 73 / 40 12 56 82

Dragerne er storbørnsgruppen på Toftegaard, hvis mål er at styrke børnenes faglige, sociale og personlige kompetencer. Vi udfordrer børnene på deres nærmeste udviklingstrin og giver dem redskaber til at mestre de udfordringer de møder, for at give dem tryghed til en god skolestart.

I samarbejde med forældrene bliver vi klogere på børnenes læringsstile og bruger dem til at møde børnene på den bedst mulige måde i dagligdagen. Vi skaber en inkluderende kultur med udgangspunkt i børnegruppen.

Vi prioriterer børnenes trivsel højt ved bl.a. at have fokus på sprogstimulering/kommunikation, venskaber og faglig kunnen. Vi vil gerne kendes på at vi bor på en gård med dyrehold, vi har mange muligheder bl.a. vores dejlige naturhus og at vi bruger naturen i nærområdet i vores pædagogiske praksis.

Bobler - før skole

Før skole gruppe i forbindelse med skolen.