Madordning

Morgenmad

Vi serverer morgenmad i tidsrummet kl. 6.30-7.30, til alle børn der måtte ønske det. Havregryn og cornflakes er faste bestanddele, men vi supplerer ind imellem med eksempelvis A38, havrefras mm. I må også selv medbringe morgenmad, men vi opfordrer til at jeres barn får et sundt morgenmåltid og dermed en god start på dagen.

 

Madpakke

Børnene skal have madpakker med hjemmefra. Madpakken skal være i madkasse med navn på. På ”turdage” er det en god ide at pakke hver mad ind for sig, da de bliver rystet en del i rygsækken. 

Kl. ca. 14 spises der eftermiddagsmad, som kan være frugt og brød som børnene har med hjemmefra

HUSK navn på madkasse og frugt.

Her i børnehaven serveres der mælk til morgenmad. Til de øvrige måltider serveres der vand.

Måltiderne er en stor del af det sociale samvær, og skal indtages i en hyggelig og rolig atmosfære, hvor der er god tid til at spise og tilegne sig almindelige bordskikke. Det er en selvfølgelighed, at de voksne sidder sammen med børnene for at hjælpe og vejlede.

 

Kostpolitik

Da børnene har en udfordrende hverdag, er det vigtigt, at de får en sund og nærende kost i tilstrækkelig mængde i løbet af dagen. Undersøgelser peger på at, børns kost har stor indflydelse på deres udvikling generelt, bl.a. koncentration, indlæring, fysisk og social trivsel. Derfor er det vigtigt, at vi både som personale og I som forældre er opmærksomme på de kostvaner, vi lærer børnene. Sunde kostvaner skal helst påbegyndes så tidligt som muligt, for at blive en integreret del af hverdagen.

Børnenes kost er først og fremmest forældrenes ansvar, men vi vil gerne opfordre til:

  • At morgenmaden indeholder den energi, som jeres barn har brug for at starte dagen med.
  • At madkassens indhold er varierende, gerne indeholdende rugbrød suppleret med frugt og grønt.
  • At eftermiddagsmaden består af brød og frugt.

Har I som forældre brug for ideer til madpakken, så spørg endelig personalet til råds.

Se Randers Kommunes kostpolitik her