Fysiske rammer

Institutionen er bygget i et plan med en hems, som vi har indrettet til personalestue. I et hjørne af personalestuen er indrettet en læsekrog, hvor vi kan gå fra med en lille gruppe børn. De 4 stuer ligger i tilknytning til at stort alrum med køkken i midten. Alrummet bruges til leg i mindre grupper og til planlagte fysiske aktiviteter. I nær tilknytning til børnehavegrupperne er der et værksted. Her er der mulighed for at male eller hamre og save. Knasten med de ældste børnehavebørn er indrettet i et rum lidt afsides i forhold til de 4 andre stuer.

Legepladsen er delt i 2 plan med et lille stykke ”skov”. Det kuperede terræn med trapper og skrænter giver gode udfoldelsesmuligheder og børnene har stor fornøjelse af det motoriske legelandskab, gyngerne og cykelbanen på den øverste del af legepladsen. Omkring huset er der plads til stille lege i sandkassen og på græsplæner omkranset af bøgehække. På bakken og i skoven har de store mulighed for at lege mere vildt. 

På den modsatte side af Høvejen er der arealer med fodboldbaner, som vi bruger til boldspil, lege og aktiviteter. Vi kommer også på besøg på legepladser i nærheden.

Naturen omkring os er rig på oplevelser og vi tager på ture til Månedalen, som er en skov i nærheden, Vorup Enge, der er et genoprettet vådområde med et rigt plante- og dyreliv og forskellige legepladser i nærhed.