Pædagogisk fokus

I Svalebo har vi særligt fokus på børns leg som den fundamentale og udviklingsmæssige vigtigste aktivitet for børn. Gennem leg med andre børn og voksne lærer de sig selv at kende, de lærer at gebærde sig, at være en del af fællesskabet, at give og få, at forestille sig og være kreativ. Kort sagt: Vi leger for at lære! 

Børn er nysgerrige og videbegærlige og interesserer sig for alt muligt. Så vores opgave at  skabe et læringsmiljø, der følger børnenes interesser, og giver tid og rum til at fordybelse i forskellige emne og temaer.

Derudover arbejder vi altid med en anerkendende og ressource orienteret tilgang. Vi tager udgangspunkt i det enekelt barns behov, og arbejder ud fra en relationel tilgang til alle børn. Hele personalegruppen er certificeret i ICDP 1, og nogle har også ICDP2. Man kan læse mere om dette ved at trykke på dette link.

Udtalelse fra en forældre:

"Vores søn kan rigtig godt lide sin børnehave. Jeg har rigtig gode venner, og så har vi gode voksne, siger han. Så selvom han allerbedst kan lide at holde fri, så er det altid en glad dreng jeg henter. Jeg kan mærke, at han har stor tillid til, at de voksne vil ham, og det er den bedste blåstempling man kan få, tænker jeg.

Det der kendetegner personalet i Svalbo er imødekommenhed, smil, arbejdsglæde, engagement og postive relationer til børnene.

De voksne, vores barn har haft i Svalebo, er positive, tydelige og anerkendende i deres pædagogik og har en varm tilgang til børnene, oplever jeg. De har givet vores barn en tryg og god børnehavetid. Noget af det jeg er allermest begejstret for er, at de giver den frie leg og venskaberne rigtig gode betingelser for at blomstre. Jeg fornemmer også tydeligt, at de ser børnene og deres kvaliteter og støtter dem med smil, ro og anerkendelse, når noget er svært og skal overvindes"