Traditioner

I løbet af året har vi nogle tilbagevendende traditioner - de er bl.a. med til at skabe gode rammer for samvær med børn, forældre og personale. Børnene oplever glæde og sammen skaber vi gode minder. Vi arbejder overordnet efter vores årshjul og udfra de pædagogiske læreplaner og traditioner.

Børnehavens fødselsdag den 1. februar

Vi inviterer forældre og børn til eftermiddagskaffe og  kagemand. Her kan I få en dejlig stund med jeres barn og møde andre forældre. Om formiddagen mødes alle børnene ved flagstangen og synger fødselsdagssang og der arbejdes med et fælles arrangement for alle stuerne.

 

Fastelavn

En af de store danske traditioner. Vi laver fastelavnspynt, maler tønder og aflutter med at slå katten af tønden. Børnene må gerne komme udklædt hjemmefra - og vi hjælper gerne med det sidste udklædning.

 

Påske

Hvert år holder vi påskeværksteder over 2 uger. Efter værkstedsugerne afslutter vi med en påskefrokost, hvor børene fra Stortrommen forbereder og laver mad klar. Om formiddagen er vi på æggejagt, hvor chokoladeæg er gemt udover hele legepladsen eller i huset.

 

Blomsterdag med bedsteforældre

Hvert forår omkring maj måned inviterer vi bedsteforældre til en hyggestund med deres barnebarn. Alle medbringer en blomst til udplantning og gør legepladsen fin med masser af skønne blomster i alskens farver og modeller. Vi serverer kage og kaffe - en dejlig dag med masser af liv.

 

Hjerteløb

Ugen før skolernes efterårsferie afholder vi hjerteløb. Alle børnene løber en rute på stierne - får klip pr. runde og et diplom efter løbet. Vi gør status over samlet antal løbne kilometer. Vi har  naturligvis pitstop, så børnene kan få en tår vand.

 

Julen

Julen er en af de største danske traditioner - vi arbejder særligt med at gøre december en hyggelig tid. Stuevis inviterer vi bedsteforældre til at komme og lave juledekoration og klippe julepynt. Vi pynter vores juletræ - drillenissen kommer og laver uorden hele december til stor fornøjelse og forundring for børnene.

Forældreforeningen arrangerer juletræsfest - der synges julesange og danses om juletræet. Der er også besøg af  julemanden. Gennem flere år er juletræsfesten blev afholdt ved den lokale kirke. 

Hele november og december har vi særlig fokus på julehemmeligheder, klipning af julepynt, julehistorer og andet der hører julen til. Vi pynter huset op, bager julekager og alt hvad der hører juletiden til.

Efter behov har vi luciaoptog og inviterer forældre til en kop kaffe og til at komme og kigge på.

Julefrokost - inden alle går på juleferie holder vi julefrokost - børnene fra stortrommen forbereder og laver mad til resten af børnene - der hygges, hygges og hygges.....