Traditioner

I løbet af året har vi nogle tilbagevendende traditioner - de er bl.a. med til at skabe gode rammer for samvær med børn, forældre og personale.

Ved vores tilbagevendende traditioner oplever børnene glæde og sammen skabes der gode minder. Vi arbejder overordnet efter vores årshjul, de pædagogiske læreplaner og afdelingens traditioner.

Børnehavens fødselsdag den 1. februar

Vi inviterer forældre og børn til eftermiddagskaffe og  kagemand. Her kan I få en dejlig stund med jeres barn og møder andre forældre. Om formiddagen iværksættes forskellige aktiviteter, der synges fødselsdagssang og der tilberedes en god fødselsdagsmiddag fra køkkenet.

Fastelavn

En af de store danske traditioner. Vi laver fastelavnspynt, maler tønder og aflutter med at slå katten af tønden. Børnene må gerne komme udklædt hjemmefra - og vi hjælper gerne med det sidste udklædning.

Påske

Hvert år har vi påskeforberedelser og inden påskeferien holdes en påskefrokost, hvor børene fra storbørnsgruppen deltager i forberedelsen af mad, dækker borde mv. Om formiddagen er vi på æggejagt, hvor chokoladeæg er gemt udover hele legepladsen eller i huset.

Blomsterdag med bedsteforældre

Hvert forår omkring maj måned inviterer vi bedsteforældre til en hyggestund med deres barnebarn. Alle medbringer en blomst til udplantning og gør legepladsen fin med masser af skønne blomster i alskens farver og modeller. Vi serverer kaffe/the og lidt lækkert til en dejlig dag med masser af liv.

Hjerteløb

Ugen før skolernes efterårsferie afholder vi hjerteløb ( fredag uge 41). Alle børnene løber en rute på stierne - får klip pr. runde og et diplom efter løbet. Vi gør status over samlet antal løbne kilometer. Vi har naturligvis pitstop, så børnene kan få en tår vand samt en gulerod eller lign. til at styrke sig på.

Julen

Julen er en af de største danske traditioner - vi arbejder særligt med at gøre december en hyggelig tid. Gruppevis  inviterer vi bedsteforældre til at komme og lave juledekoration med deres barnebarn. Juletræet pyntes, drillenissen  kommer og laver uorden hele december til stor fornøjelse og forundring for børnene.

Forældreforeningen arrangerer juletræsfest et centralt sted i Vorup, hvor der synes julesange og danses om juletræet. Der er også besøg af  julemanden. (Gennem flere år er juletræsfesten blev afholdt ved den lokale kirke. 

Hele november og december har vi særlig fokus på julehemmeligheder, klipning af julepynt, julehistorer og andet der hører julen til. Vi pynter huset op, bager julekager og alt hvad der hører juletiden til.

Den 13/12 er Luciadag - her inviterer vi forældre til en kop kaffe og til at kigge vores Luciaoptog, som fremføres af storbørnsgruppens børn, som rigtig har øvet sig.

Julefrokost - inden alle går på juleferie holder vi julefrokost. Storbørnsgruppens børn deltager i forberedelserne med madlavningen, borddækningen mv. - så skal der bare hygges, hygges og hygges.....