Traditioner

Vi har mange tilbagevendende traditioner i Essenbækken. I kan læse lidt om nogle af dem her.

Vi har en skovuge for hver årstid. En hel uge, hvor vi går i skoven i små grupper, ser hvordan naturen har forandret sig siden sidst, og henter materialer til forskellige aktiviteter hjemme i børnehaven. Vi har madpakker med både sommer og vinter.

Vi fejrer Fastelavn med tøndeslagning, udklædning og fastelavnslege. Der bliver spist lakridssnørebånd på tid, bidt til bolle og dykket efter æbler!

I foråret har vi altid to temauger med forskellige emner, som vi vælger ud fra fokuspunkterne i vores læreplaner og ud fra hvad der interesserer børnene lige nu.

Op til Påske står forældrerødderne for et eftermiddagsarrangement, hvor bedsteforældrene kan komme og klippe påskepynt sammen med deres barnebarn.

Hvert forår har vi en fælles arbejdslørdag, hvor forældrene plejer at møde talstærkt op, og hjælpe med at løse forskellige opgaver, reparere ting på legepladsen osv. Vi spiser frokost sammen og har det rigtig hyggeligt.

Vi har en årlig dag til Naturcenter Randers for alle børn.

Efter sommerferien har vi OL-uge, hvor vi dyster i forskellige idrætsdiscipliner, laver fælles opvarmning osv.

Vi holder høstuge - vi høster det vi har sået på legepladsen og plukker vores bær. Børnene har ting fra deres egen have med til vores høstbord. Vi laver mad af alt det vi høster og har andre høstaktiviteter. Vi slutter det hele af med en høstfest for børn, forældre og personale.

Vi fejrer børnehavens fødselsdag den. 8. oktober.

Den sidste fredag i november afholder vi et kalenderlys-arrangement. Her kan forældre eller bedsteforældre komme og lave årets kalenderdekoration eller adventskrans og få en kop kaffe og nogle æbleskiver sammen med børnene.

Vi har Lucia optog i børnehaven. Det er de børn, der skal i skole næste gang, der går Lucia. Vi bager Luciabrød, som vi spiser til frugt.

Der afholdes julefrokost for børn og personale. Om formiddagen går vi en lille tur, mens maden bliver færdig, og så spiser vi ved et festdækket bord. Om eftermiddagen er der ris a la mande til alle.