Fysiske rammer

I Essenbækken lægger vi vægt på at barnet har mulighed for at udfolde sig, udtrykke sig og opleve mange forskellige ting.

Vi har indrettet vores børnehave, så den indbyder til mange forskellige udfoldelser og oplevelser. Hvert rum har sin egen stemning og indretning og indbyder til forskellige aktiviteter og lege. Børnene kan benytte sig af hele huset og langt de fleste materialer er placeret i børnehøjde, så børnene selv kan finde de ting frem, som de gerne vil bruge i deres leg.

Børnehaven er indrettet så legen har gode betingelser. Her er plads til legen - små rum og kroge til at være alene eller få sammen og store rum til at være mange eller alle sammen.

Der er næring til legen - inspiration fra de andre børn og engagerede voksne, traditioner og kulturoverlevering og oplevelser i og udenfor børnehaven.

Vi har valgt at vores rum skal være fleksible - det betyder, at vi nogle gange ændrer rummenes funktion og flytter rundt på materialer og legetøj. Vi har ikke for meget forskelligt legetøj fremme ad gangen, for det skal være overskueligt for børnene at deltage i oprydningen.

Du kan læse om de forskellige rums funktioner på nedenstående undersider.

Fællesrummet Det røde rum Atelieret Værkstedet Lejligheden Legepladsen